Minturn Remodel | Minturn, CO
A once dark uninspired 1960s ranch house has been transformed by a 200 SF kitchen addition and a complete renovation into an uplifting home that now takes advantage of its spectacular mountain and creek side setting.   A new gable roof over the kitchen addition with exposed beams, wood ceiling, large doors opening out to a patio and high clerestory windows allow the creek and mountain views to now be experienced throughout the great room.  The kitchen incorporates a large island for cooking and socializing; a home office area; and a small sitting area next to a fireplace.  The steep cor-ten gable roof over the kitchen and the inviting butterfly roof over the entry are a harmonious contrast to the original low pitched roof.  A new detached garage with small attic office complements the house and creates an entry court.  The stepping roof forms respond to the surrounding ridges.