VAIL GOLF COURSE RESIDENCE  I  VAIL, CO

This contemporary mountain home is a result of several divergent forces of the western mountain lifestyle: traditional vernaculars versus contemporary lifestyles, nature as beauty versus nature as foe and rustic materials versus high tech construction. This family retreat was designed by Hans Berglund while director of CGY Architect’s (now CCY) Vail Office. Built in an avalanche debris zone, it incorporates high tech glazing within a steel and concrete structure that is artfully clad with rich natural materials. A glass enclosed timber frame great room with a cascading roof glows with ambient light on this otherwise dark north facing site. Six traditional but playful “sleeping cabins” attach to the sides of this great room, providing cozy retreats for the owners and their five children.

210 Edwards Village Boulevard A103, Edwards, CO 81632
Berglund Architects

Berglund Architects