Creekside Residence | Vail, CO
This 10,000 SF Residence has a 7700 SF primary living unit with four bedrooms and 800 SF home office suite. There is a Secondary living unit that is a 1500 SF 2 bedroom suite over the primary home office. The open floorplan and large sliding doors open to outdoor spaces that step down to the creek. The house was designed to integrate itself into the landscape and the design team worked with arborist to ensure all existing spruce trees on the site would be protected during construction and the life of the home. Berglund Architects utilized extensive 3D renderings, as part of its architectural and interior design services. The palette of the exterior materials blends into the surrounding landscape and includes a local stone veneer, reclaimed weathered wood siding, large heavy timber supported roof overhangs for protection from the elements and sun, dark patinaed exposed steel structural elements and steel railings throughout.The home was completed in late 2013.
[lightbox href=”https://www.youtube.com/watch?v=k0xDm4ZkVnQ” width=”853″ height=”480″][/lightbox]